My Online Diary

Tuesday, 8 April 2014

They happy, we happy

Assalamualaikum..hello..hi..
For all dear blogger. I like to update my blog..even i'm busy. But i just want to spend my time a while with blogging. This morning..our students do exercise or practise..they will involve in sports at early month of may.  I see they really happy to do the activity..be fun. 
They happy.. We happy. Okey, that all for today. Will continue soon.. (^_^)

♥♥♥Thanks sebab sudi baca entry mumtaz.♥♥♥

Saturday, 1 February 2014

Do something that new to me



Assalamualaikum.. 
Hai..Hello.. 
Rasa macam dah lama mumtaz tak buka blog sejak cuti bermula...hehe
dikala ada peluang nak online ni... sempat juga mumtaz jenguk blog ni...n than update sikit.. (^_^)
actually mumtaz dah start keja dah..tapi keja biasa2 je.. yang penting hujung bulan ada duit poket sendiri...tak yah minta kat mak n bapa kan..hehe...
alhamdulillah..syukur lah start je cuti terus kerja even keja yang ada ni biasa je.. tapi happy gak.
actually keja yang mumtaz dapat sangat-sangatlah jauh dari apa yang mumtaz study kat U. tapi mumtaz ambil je kerja ni.. sementara menunggu panggilan kerja lain kan.. hehe boring gak kalo just duduk kat umah n tak buat ape2...
Tempat kerja...dekat je dengan umah... tapi tak lah dekat sangat.. bagi mumtaz kira dekat lah. Nak tau mumtaz dapat kerja apa? Mumtaz dapat keja as Guru Tadika.. Do something that new to me (^_^) Keja mengajar pagi until tengah hari n untuk tambahan mumtaz ambik duti petang jaga budak kat tadika tu pula...maksudnya 2 kerja la kan.. mengajar di waktu pagi... menjaga budak sehingga parents budak tu datang ambik..hehe..nak cakap penat tu...penat juga lah untuk melayan karenah budak2 ni... 
sebenarnya mumtaz tak de pun pengalaman nak mengajar budak2 ni... jaga budak apatah lagi. babnya mumtaz tak de adik kecik.. tapi parents cakap..bila lagi nak belajar something news  even that differ from what we learn...hehe first day mula-mula kerja time bulan 1 tu..rasa la macam tak nak g keja lagi..tapi pujuk diri juga untuk teruskan gak..after first day..mumtaz dapat membiasakan diri dah... hehe...alhamdulillah...
hopefully mumtaz boleh teruskan sampai mumtaz dapat panggilan kerja lain kan..(^_^)... amin
thanks for reading...be happy n dont forget to smile.
Be more positive n avoid negative thinking.
aLwAys...trying to ImprOve My Self.. (^_^)

♥♥♥Thanks sebab sudi baca entry mumtaz.♥♥♥

Copyright © 2011 Mumtaz-Aini. All rights reserved